More than insurance - Transformation dilemmas

The transformation dilemmas in an "old" industry and beyond...

Az innováció a vakcina, vagy maga a COVID...

0a5f3aa1-33bf-4daf-ad43-4ccda20611fb.jpeg

Egy 2018-ban írt blogbejegyzésemet feldobta a közösségi oldalam a napokban. Amikor megláttam, eldöntöttem, hogy újraindítom a blogomat, de egy kis csavarral. Kezdetnek megváltoztattam a címét „Insurance2.0-ról” „Több, mint biztosítás – transzformációs dilemmák”-ra. (Megtartottam a régi bejegyzéseket is, hátha érdekes lesz újra olvasni őket két-három évvel később.)

A blogírásnak két előnye van: terápia az írónak:) és remélhetőleg valami érdekesség, amiben az olvasó elmerülhet.

Az elmúlt években elég sok minden történt körülöttünk. A COVID járványt éljük, a biztosítási iparágunk átalakulásának kellős közepén járunk, ami egyike a leghagyományosabbnak és legszabályozottabbnak.  Az UNIQA-val és a CHERRISK-kel mindent megteszünk, hogy vezető szerepet játszunk ebben a transzformációban. A legnagyobb kihívás az emberek motiváláságának fenntartása, akik végül is ezt a változást véghez vitték.

Főleg olyan helyzetekben, mint az első karanténban. Nem csak, hogy áttértünk teljes home office-ra és ezzel együtt az MS Teamsre, de elindítottuk a CHERRISK-et Németországban is. Hogy voltunk képesek ezeket a srácokat „üzemben” tartani, hogy unalmas biztosítási feltételeket írjanak hajnali 5-kor? Nélkül a CHERRISK nem indulhatott volna másnap Németországban.

ke_pernyo_foto_2021-03-15_14_55_01.png

Egy másik érdekes kérdés: hogy hozzuk meg azokat a stratégiai döntéseket, melyek ellenkeztek az ösztöneinkkel és az összes eddigi tapasztalatunkkal? Sok minden változott és ami a múltban működött, az többé nem fog ugyanúgy.

Az elmúlt években rengeteg mindent elértünk sok siker van már a hátunk mögött, de egy jó pár hibát is elkövettünk. Mindannyian szeretünk beszélni és prezentálni az előbbiről, de a hibákról már sokkal kevésbé :). Pedig ezekre nem szabad hibaként tekinteni ezek tapasztalatok, melyek segítenek abban, hogy jobban csináljuk a jövőben. A blogokban jónéhány ilyen "tapasztalatra" :) is ránézünk majd.

Mit is értúnk el az emlúlt években? Az elmúlt 5 évben átalakítottuk a veszteséges UNIQA Biztosítót egy trendsetter, profitot termelő vállalattá.

ke_pernyo_foto_2021-03-16_21_15_22.png

Az elmúlt 3 évben felépítettük a CHERRISK-et is a nulláról egy olyan ökoszisztémát kialakítva, amely nem csak Magyarországon van jelen, de már Németországban is többezer felhasználót tudhat magáénak.

ke_pernyo_foto_2021-03-15_16_24_18.png

Mindez a közös víziónak, tesztelés, sok-sok újratervezés és szigorú végrehajtásnak köszönhető. Rengeteget tanultunk és még mindig minden nap tanulunk valami újat.

A legtöbb későbbi blog bejegyzésemhez meg fogok hívni valakit, aki közös utazásunk részese volt és/vagy segít minket ezen az úton. Ezzel egy friss hangot szeretnék hozni, majd a sztorimesélésbe :)

Hajlamos vagyok arra, hogy nyomasszam magam és a csapatomat lehetetlen határidők betartásával. Úgyhogy április 1-én az első „új” bejegyzésem nem csak áprilisi tréfa lesz, hanem betekint a következőbe:

„Az innováció a hagyományos piacok COVID-ja (vagy vakcinája)…”

Az első blogbejegyzésben velem tart dr. Eszes László aki a kezdetektől velünk volt :) Szóval akkor Április 1. Addig akinek van kedve nézzen rá a régebbi blogokra!

A bejegyzés trackback címe:

https://insurance20.blog.hu/api/trackback/id/tr8816472296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

More than insurance - Transformation dilemmas

We are in the middle of the insurance industry transformation. We have already learned a lot what is working, what is not. It is all about people and strategic calls! Here I will share our management success and challenges…

süti beállítások módosítása